Pompa de caldura Q-ton

Mitsubishi Heavy Industries

Pompa de caldura Q-ton

EFICIENTA DE TOP SI EMISII REDUSE DE CARBON. Pompele noastre de caldura Q-ton folosesc o tehnologie extrem de eficienta pentru a reduce costurile de exploatare si emisiile de carbon.
Aceste unitati sunt perfect dimensionate pentru case, blocuri, sali de sport, clinici medicale, pensiuni, centre spa, spitale, etc..

Pompa de caldura Q-ton foloseste o bobina cu agent frigorific rece care absoarbe caldura „libera” din aerul exterior si un compresor in doua trepte care pune compresorul sub presiune ridicata pentru a-si ridica temperatura. Un schimbator de caldura integrat foloseste caldura din agentul frigorific pentru a genera apa calda de la 65°C la 90°C, care este apoi depozitata pentru uzul menajer.

Sistemele pot fi configurate pentru a satisface cerintele specifice, de la o unitate Q-ton de 30 kW care furnizeaza 6.000 litri de apa calda pe zi, pana la 16 unitati intr-o configuratie modulara de 480 kW, conectate la rezervoare dimensionate special de stocare a apei calde. Un controler cu ecran tactil face ca sistemul sa functioneze simplu, in timp ce afisajul grafic usor de utilizat va permite sa monitorizati cu usurinta productia si disponibilitatea apei calde.

Tehnologia din spatele pompei de caldura Q-ton

Ce este pompa de caldura Q-ton?

Q-ton este un sistem de pompa de căldura cu agent frigorific natural de CO2 pentru producerea de apa calda menajera, cu aplicabilitate in zona rezidentiala, comerciala si industriala. Q-ton este capabil sa produca un debit constant de apa calda la 90°C, in prezenta unei temperaturi exterioare de -25°C. Noul compresor in doua-trepte utilizand CO2 este dezvoltat, utilizat, produs si brevetat de catre Mitsubishi Heavy Industries.

Noul compresor in doua-trepte utilizand CO2 este dezvoltat, utilizat, produs si brevetat de catre Mitsubishi Heavy Industries.

Ce tehnologie foloseste Q-ton?

Echipa de proiectare a MHI a lansat aceasta inovatoare pompa de caldura cu sursa de aer inovatoare, pentru a permite eficienta maxima, cu o amprenta de carbon minima controlata de pe un panou tactil. In prezent, odata cu cresterea presiunii de utilizare a agentului frigorific GWP (potential global de incalzire), consideram ca pompa de caldura cu CO2 este calea de urmat pentru a se conforma cu reglementarile viitoare, precum si cu tendintele pietei.

Noul Compresor in 2 trepte

Avantajele unice al pompei de caldura Q-ton

Cateva dintre avantajele unice ale utilizarii noii generatii de pompe de caldura Q-ton, super eficienta din punct de vedere energetic:
Functionare super silentioasa

Utilizarea unui sistem de pompa de caldura Q-ton reduce substantial costurile de functionare si emisiile de carbon cu 40 pana la 75%. Este potrivit pentru instalare in cladiri noi si existente si nu necesita o incalzire de rezerva.

Costuri 0

Q-ton este aprobat pentru sistemul Enhance Capital Allowance (ECA), care este deschis tuturor intreprinderilor din Marea Britanie care platesc impozitul pe profit sau impozitul pe venit, cu conditia sa fi folosit echipamente pe lista tehnologiilor energetice. Aceasta inseamna ca 100% din investitia de capital pentru costurile de instalare si transport de Q-ton poate fi inclusa in compensare cu profiturile impozabile intr-un an. Aceasta acopera doar produse noi.

Usor de utilizat

Panoul LCD pentru pompe de caldura a fost introdus prima data de MHI la pompele de caldura Q-ton. Ecranul este panou LCD color foarte luminos cu o diagonala de 3,8 inch. In plus fata de setarile automate din panoul LCD exista intotdeauna functionalitatea pentru reumplerea manuala a rezervorului. Puteti seta un program, cum ar fi un model de operare saptamanal, o zi libera sau un cronometru pentru perioadele de consum maxim.

Caldura "gratuita" din aer

Q-ton absoarbe caldura „libera” din aerul exterior si o amplifica pentru a genera apa calda rapid si eficient. Acesta genereaza apa calda pana la 90°C, fara a fi necesara o incalzire electrica suplimentara.

Noul Compresor in 2 trepte

De ce Q-ton

Q-ton ofera performante deosebite si avantaje ecologice pentru un numar variat de aplicatii. Pompa de caldura Mitsubishi Heavy Industries Q-ton este extrem de eficient din punct de vedere energetic, ceea ce duce la reduceri mari atat ale emisiilor de energie, cat si ale emisiilor de carbon.

Performante de top
 • Alimentare cu apa de la 60°C la 90°C, chiar si cu temperaturi exterioare scazute de -25°C;
 • Capacitatea de a mentine 100% capacitate pana la -7°C.
Eficienta ridicata
 • Coeficientul de performanta cel mai bun in gama de produse (4,3 în sezonul intermediar)*;
 • Reduceri masive ale costurilor de functionare si ale emisiilor de CO2;
 • Costuri cu apa calda cu pana la 50% mai mici.
Responsabilitate fata de mediu
 • GWP (potential de incalzire globala) = 1;
 • ODP (potential de epuizare a ozonului) = 0.
Functionare usoara
 • Panou de ecran tactil avansat, dar simplu de utilizat cu LCD;
 • Setarea programului usor de utilizat si operatiunea de completare la o singura atingere;
 • Fiabilitate pe termen lung.
Fiabilitate pe termen lung
 • Tehnologie japoneza de inalta calitate;
 • Durata lunga de viata a echipamentului.
Q-ton

Aplicatii comerciale

Datorita sistemului configurabil Q-ton permite instalarea facila pentru o gama variata de aplicatii rezidentiale si comerciale, reducand costurile cu apa calda cu pana la 50%. Pentru detalii despre eficienta si imbunatatirea proiectului dumneavoastra va rugam sa ne contactati.

EFICIENTA SI FUNCTIONALITATE
 • Un singur panou de control la distanta poate gestiona de la o unitate cu capacitatea de incalzire de 30kW si pana la 16 unitati cuplate (un total de 480kW) pentru o functionalitate mai buna;
 • Coeficientul de performanta de top pentru gama de produs de doar 4,3, Q-ton fiind sistemul ideal pentru a servi cerintele de apa calda in cladirile comerciale;
 • Clădirile comerciale includ: spitale, blocuri de apartamente, case de îngrijire, restaurante, hoteluri, centre de fitness, spalatorii, industrie alimentare, productie, universitati, spa-uri, sali de sport, etc.;
 • Sistemele pot fi configurate pentru a satisface cerintele specifice, iar un controler cu ecran tactil face ca sistemul sa functioneze simplu, in timp ce afisajul grafic usor de utilizat permite monitorizarea productiei si disponibilitatii de apa calda.

ACREDITARI INTERNATIONALE ALE POMPEI DE CALDURA Q-TON:

WRAS
BREEM
MCS
ENERGY RATING

DORITI O OFERTA PERSONALIZATA SAU AVETI NEVOIE DE O SOLUTIE TEHNICA?

ATX HVAC DISTRIBUTION cu o experienta de peste 17 ani va propune si va ofera solutii complete pentru proiectele de climatizare si ventilatie si este distribuitor si partener al gamei profesionale Mitsubishi Heavy Industries in Romania incepand din anul 2010.